Over mij

Mijn naam is Roy Bogaert.

Ik ben 43 jaar, echtgenoot en vader van 3 prachtige dochters en woonachtig te Zierikzee (Schouwen-Duiveland). SONY DSC

Rond mijn 30e jaar ben ik geconfronteerd met een stevige burn-out. In de loop van enkele jaren bouwde ik in mijn lijf steeds meer stress op, totdat ik besefte dat ik niet meer goed kon functioneren. ‘s-morgens bij het opstaan schoot de stress al in mijn lijf en die verdween niet meer totdat ik in slaap viel. Het was voor mij duidelijk dat ik zo niet meer verder kon.
Op dat moment besefte ik dat niet de omgevingsfactoren oorzaak waren van mijn ziekte, maar dat het iets in mij was dat niet helemaal lekker omging met mijn leefomstandigheden en de situaties waarmee ik werd geconfronteerd.
Ik ben toen op dat moment vrijwel direct met mijzelf aan de slag gegaan en sindsdien ben ik mij gaan verdiepen in de psyche en de verschillende psychologie theorieën die er bestaan.

Met name de theorieën van Wilhelm Reich en Alexander Lowen hebben sindsdien mijn hart veroverd. Zij keken met name naar het lichaam als informatiebron voor het psychisch functioneren.
Een van mijn bevindingen was namelijk dat wij (in de westerse wereld) onszelf ontzettend goed voor de gek kunnen houden met ons verstand…onze mind. Wij leven meer en meer in een wereld waar alles volgens het denken wordt bepaald. En al worden we niet door onszelf voor de gek gehouden, dan nemen we wel de overtuigingen van anderen (ouders, kerk, etc.) over.
De heren Lowen en Reich hadden al heel snel in de gaten dat het lichaam de waarheid spreekt.

Tijdens mijn zoektocht ben ik in aanraking gekomen met massagetherapie als een fantastisch middel om meer in verbinding te komen met mijn gevoel.

Hier ontstond mijn passie voor massage….echter, mijn lijf functioneerde in die periode nog dusdanig slecht, dat ik het niet aandurfde om aan een “zware” massage opleiding te beginnen.
Mijn zoektocht leidde mij vervolgens langs enkele andere opleidingen waar ik veel over mezelf leerde. Maar deze opleidingen bevatten voor mij onvoldoende de lichaamsgerichte therapieën, welke mij zo aanspraken nl. de combinatie van massage, ademwerk en lichaamswerk.

Na enkele jaren opleiding, diverse boeken en zelfonderzoek was ik dusdanig goed in mijn vel komen te zitten dat er geen fysieke belemmeringen meer waren om met een massageopleiding aan de slag te gaan.

Dat heb ik dus ook gedaan en met heel veel plezier en passie.

Deze massageopleiding tot meditatief energetisch masseur heb ik ondertussen met een diploma afgesloten. Uiteraard ga ik nog wel verder met het leren van nieuwe aanvullende technieken.

Met mijn massages wil ik uiteindelijk mensen beter in contact te laten komen met hun gevoel en ze te helpen datgene te bereiken wat ze nodig hebben, zoals meer ontspanning, meer plezier, meer kracht, meer ruimte enzovoort.

Overigens…..voorlopig doe ik dit werk naast een baan als procesmanager bij een bank, dus ik werk slechts af en toe overdag (vrijdag, zaterdag) en vaak ‘s-avonds.

Overleg is dus nodig voor het maken van een afspraak.

Wie weet tot binnenkort in mijn massageruimte.

Een warme hartegroet,

 

Roy

 

 

 

 

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.